Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Blog » ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑ

Ο ” πρόγονος” των σύγχρονων αυτοκινήτων κατασκευάστηκε από τον Καρλ Μπεντς το 1886.
Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο που λειτούργησε με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Είχε 3 τροχούς και η μέγιστη ταχύτητά του ήταν τα 16 χλμ. την ώρα.
Η σύζυγος του Καρλ Μπεντς, Μάρθα έμεινε στην ιστορία σαν την πρώτη οδηγό αυτοκινήτου. Πράγματι, οδήγησε το αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο Μπεντς για πάνω από 12 ώρες σε κακοτράχαλους δρόμους, διανύοντας συνολικά 100 χλμ.!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW. DIXI 3/15 Ps.

H Bavarian Motor Works κοινώς BMW θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων και μηχανών στον κόσμο.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι αρχικά η εταιρεία κατασκεύαζε κινητήρες για αεροσκάφη. Έτσι το 1919 γίνεται η πρώτη πτήση με κινητήρα BMW. Ακολούθησε η παραγωγή μοτοσυκλετών.
Eν τέλει το 1928 κατασκευάζεται το ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW, είναι το λεγόμενο Dixi 3/15 Ps.

VOLKSWAGEN BEETLE 1938. ΤΟ ΠΡΩΤΟ “ΣΚΑΘΑΡΙ” ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!

Το αυτοκίνητο – θρύλος, το γνωστό BEETLE ήταν ιδέα 💡 του Αδόλφου Χίτλερ ο οποίος οραματίστηκε ένα αυτοκίνητο οικονομικό, πρακτικό & αξιόπιστο για τη ‘μάζα’, για τον λαό (volks wagen = people’s car) .
Το σχεδίασε ο Ferdinand Porsche και από το 1938 που κυκλοφόρησε, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα που υπάρχουν στον κόσμο!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ PORSCHE 356

Porsche: αναμφισβήτητα συνώνυμο του επιβλητικού, εντυπωσιακού και πανάκριβου.
Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, το πρώτο σπορ αυτοκίνητο Porsche κατασκευάστηκε στις 8 Ιουνίου 1948 από τον Αυστριακό μηχανικό Ferdinand Porsche.
Ο Porsche είχε συνεργαστεί με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου κατασκευάζοντας τανκ για τον γερμανικό στρατό και συνελήφθη από τους Γάλλους για εγκλήματα πολέμου. Όταν αποφυλακίστηκε, εντελώς άπορος και με μεγάλη ανάγκη για χρήματα, αναγκάστηκε να αναλάβει την κατασκευή ενός αγωνιστικού για λογαριασμό ενός πλούσιου Ιταλού βιομήχανου.
Εκείνο ακριβώς το διάστημα και έχοντας πλέον κάποια χρήματα αποφάσισε να φτιάξει το αυτοκίνητο των ονείρων του που θα έφερε το όνομά του. Έτσι δημιουργήθηκε το μοντέλο 356, με αμάξωμα αλουμινίου , εξ ολοκλήρου χειροποίητο και με μέγιστη ταχύτητα 135 km/h.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ALFA ROMEO

Για την ακρίβεια η εταιρεία αρχικά ονομαζόταν A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) και είχε δημιουργηθεί με σκοπό να διαθέσει στην ιταλική αγορά ένα γαλλικό αυτοκίνητο, το Darracq που λόγω της κακής ποιότητας κατασκευής του δεν απέδωσε σε πωλήσεις.
Τότε έγινε η πρόσληψη ενός αυτοδίδακτου μηχανικού, ονόματι Τζιουζέπε Μερόζι ο οποίος το 1910 κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο της A.L.F.Α.. Επρόκειτο για το 24HP, ένα συμπαγές και σχετικά ογκώδες μοντέλο με 4κύλινδρο κινητήρα και ισχυρά φρένα.
Όταν το 1915 εξαγόρασε την εταιρεία ο ισχυρός επιχειρηματίας Νικολά Ρομέο μετονομάστηκε σε ALFA ROMEO όπως είναι πλέον γνωστή.